wimcleiren.com > Blog/Vlog > Blog > Hoe Ik Begon Te Kokhalzen Boven Mijn Computer – En Wat Dit Te Maken Heeft Met Het Creëren Van Het Leven Van Je Dromen (Ja, Echt Waar)

Hoe Ik Begon Te Kokhalzen Boven Mijn Computer – En Wat Dit Te Maken Heeft Met Het Creëren Van Het Leven Van Je Dromen (Ja, Echt Waar)

Een tijdje terug besloot ik om na te gaan hoe ik mijn tijd doorbracht. Ik deed dit waarschijnlijk omdat ik een grote nerd ben en ik graag (mijn eigen) gegevens analyseer. Ik ben dan ook sinds jongs af aan goed met cijfers.

Hoe dan ook… voor ik aan dit experiment begon, dacht ik dat ik een goed idee had van hoe ik mijn tijd doorbracht. Ik ben echter tot de conclusie gekomen dat ik het mis had, want het zien van de resultaten op papier zorgde ervoor dat mijn mond gewoon open viel van de verbazing, of beter gezegd van de verbijstering. Om je de waarheid te vertellen, ik was behoorlijk geschrokken. Ik was er een paar dagen echt niet goed van geweest. Toen ik me realiseerde dat ik meer dan 93% van mijn vrije uren aan dingen verspilde die niet eens belangrijk voor me waren, heb ik spontaan gaan kokhalzen.

En ja, stop nu maar al met me uit te lachen en me te bekritiseren, want als jij bent zoals ik was voor ik de test deed en de meeste mensen in het algemeen, dan doe jij dit ook.

Dit is trouwens een onderdeel van mijn online training de LevensCode waar we samen kijken naar hoe jij je tijd gebruikt en kunt verrijken.

 

 

Hoe ik de schokkende ontdekking maakte.

Dus dit is wat ik deed : de hele week had ik een notitieboekje in mijn tas en noteerde ik mijn dagelijkse activiteiten. (Ik ben er zeker van dat er efficiëntere manieren zijn om mijn tijd bij te houden dan een notitieboekje bij me te hebben, maar who cares.) Zeven dagen lang was dit notitieboekje mijn BFF. Aan het einde van de week heb ik alles wat ik genoteerd had ingevoerd in een Excel-documentje, maakte mezelf een lekkere jat met kruidenthee, en ging voor mijn laptop zitten om de resultaten te analyseren. Man man, dat had ik beter niet gedaan. Hier is hoe het eruit zag (gesorteerd van meest tijdrovend tot minst tijdrovend):

Figuur A : Dingen die ik deed tijdens de week.

Op dit moment vraag je je waarschijnlijk af wat dit bewijst naast het feit dat mijn leven eigenlijk behoorlijk saai was.

Wel …, ten eerste, breng ik echt 4% van mijn leven door op Facebook en andere sociale media (zonder de professionele tijdsbesteding mee te rekenen, want als online ondernemer moet je aanwezig zijn op sociale media) ? Ja wadde ! Dit berekent dat ik ongeveer 350 uur per jaar – wat neerkomt op bijna NEGEN 40-urige werkweken per jaar – mijn tijd verdoe aan het bekijken van wat andere mensen dagelijks op hun “muur” zetten. Zou JIJ negen werkweken per jaar willen doorbrengen door de statusupdates van mensen te bekijken ?

dit was het moment dat de brokken hun weg omhoog door mijn slokdarm begonnen te banen, om het dan maar netjes uit te drukken Maar tot mijn grote verbijstering werd het nog erger dan dit …

Veel, veel erger.

 

Waarom het nog veel, veer erger werd.

Nog een paar weken eerder had ik een zelfonderzoek gedaan (de nerd dat ik ben) en had ik vastgesteld dat er maar een handjevol dingen zijn die écht belangrijk voor me zijn. En met écht belangrijk, bedoel ik de dingen die de “ik-ben-een-bejaarde-op-mijn-sterfbed-test” passeren.

Huh, de wat-test ?

Je weet wel, de “ik-ben-een-bejaarde-op-mijn-sterfbed-test”. Dat wil zeggen, als ik een op mijn sterfbed liggende verrimpelde bejaarde die terugkijkt op zijn leven zou zijn, welke dingen zouden mijn leven dan echt de moeite waard gemaakt hebben ? Wat zijn de dingen die het verschil zouden hebben gemaakt tussen een materialistisch leven leiden en een zinvol leven leiden; een geweldig leven en en zielig leven; een middelmatig en een GEWELDIG leven ?

Ik vroeg me af, hoeveel van mijn tijd besteedde ik eigenlijk aan die échte belangrijke dingen ?

Om dit te analyseren, ben ik begonnen met het indelen van elk van mijn dagelijkse activiteiten in één van de drie potjes:

  • “Belangrijk” (dwz, iets dat de “ik-ben-een-bejaarde-op-mijn-sterfbed-test” passeert);
  • “Onbelangrijk” (dwz niet geslaagd voor de “ik-ben-een-bejaarde-op-mijn-sterfbed-test”);
  • of “Noodzakelijk” (dwz eten, slapen en dergelijke activiteiten die van levensnood zijn omdat je hebt niet echt de keuze hebt).

Na het toepassen van de “belangrijkheidsfactor” zag mijn Excel-documentje er als volgt uit :

Figuur B : Dingen die ik deed tijdens de week (met toegewezen “belangrijkheidsfactor”)

Opmerking : Dingen “Noodzakelijk” noemen, houdt noodzakelijkerwijs een oordeel in. Ik kan me al voorstellen dat je je eigen oordeel gaat maken over mijn resultaten en mij gaat beoordelen :

“Maar Wim, het is toch niet noodzakelijk om 8,75 uur per week te besteden om je klaar te maken, dat is echt niet nodig. je had dit beter in het “Onbelangrijk”-potje gegooid.”

En je hebt gelijk – het is niet “Noodzakelijk”. Immers, als ik het echt zou willen, zou ik vijf minuten douchen, me niet meer scheren en mijn tanden en haar niet meer onderhouden – en zo ik zou mijn “klaar” -tijd tot één uur per week kunnen verminderen !! Denk je nog altijd dat het in het “Onbelangrijk”-potje moet ? Of is het eerder “Noodzakelijk’ geworden.

Het is ook niet “Noodzakelijk” dat ik acht uur per dag werk. Als ik het echt wilde, kon ik mijn baan opzeggen, in mijn oude slaapkamer bij mijn ouders gaan wonen en de hele dag op de knopjes van de Playstation- of Xbox gaan liggen kloppen omdat ik niet kan winnen.

Maar het gaat er hier niet om super analytisch te worden of om argumenten aan te voeren over welke activiteiten “Noodzakelijk” zijn en welke niet. Het gaat erom een ​​algemeen idee te krijgen van hoe mijn feitelijke activiteiten overeenkomen (of niet aansluiten) met mijn kernwaarden. Raak niet te geobsedeerd met de details. Als je besluit deze test een keer voor jezelf te doen, kan je je eigen oordeel gebruiken (en niet dat van een ander).

(En FYI, ik had toen besloten om ‘werken’ als “Onbelangrijk” te beschouwen in plaats van “Noodzakelijk”, vooral omdat ik niet écht het gevoel had op dat ogenlijk dat ik iets belangrijks deed op mijn werk. Ik werkte toen nog op een bureau waar ik telefoons beantwoorde. Ik hoopte dit te kunnen vervangen met werk dat mij meer voldoening schonk, dus heb ik het toen  gecategoriseerd als “Onbelangrijk”.)

Hier kwam die misselijkheid weer boven ! Waarom ? Wel, omdat na het elimineren van de “Noodzakelijke” activiteiten, mijn gegevens er uiteindelijk zo uitzagen :

Figuur C : “Vrije tijd” besteed aan belangrijke vs. onbelangrijke activiteiten.

Of, voor een maximaal effect, presenteer ik u figuur D :

Geweldig !!! Niet echt, nee…

Ik besteed blijkbaar 94% van mijn vrije tijd (d.w.z. uren niet bezet door “noodzakelijke” activiteiten) aan een hoop nutteloze onzin. En ik vroeg me af waarom mijn leven zo saai was ! Daar had ik het antwoord.

Tijdens die bepaalde week had ik dus maar een magere 5,5 uur (of minder dan een uur per dag) besteed aan dingen die écht belangrijk voor me waren – dingen waarvan ik had vastgesteld dat ze van cruciaal belang waren als ik een écht geweldig leven wilde leiden.

Kijk eens even opnieuw naar mijn lijst. “Zinvolle sociale activiteiten” staat ​​LAATST op de lijst – ik heb hier minder tijd aan besteed dan aan ALLE andere activiteiten (het was voor mij als schoonmaken. Ja, SCHOONMAKEN).  Zinvolle tijd doorbrengen met mensen was voor mij een hele KLUS geworden. Het was echt erger geworden dan de WC-pot schoon te maken

Ik wist dat ik een beter persoon (en een slimmer persoon) was dan dit. Dus waarom liet ik het godverdomme dan niet zien ? Waarom spendeerde ik meer tijd aan het doorlezen van nutteloze roddels op Facebook dan aan het nastreven van mijn doelen en mijn dromen? Als ik het in één zin zou zeggen :

Ik was verkeerd bezig !

En daar heb ik iets aan gedaan…

 

Nu hoor ik je al zeggen met een zelfverzekerde intonatie :

Dat is allemaal geweldig en zo, maar ik zal zeker niet zo’n resultaten als die van jou krijgen.

Werkelijk ? Denk je dat echt ? Hoe kan je dat zo zeker weten ?

Laat even je ego achterwege en bekijk je eens eerlijk in de spiegel. Of beter nog, doe gewoon zelf eens de test…

 

Waarom dit (zonder enige twijfel) ook voor jou van toepassing is.

Tenzij je veel beter bent dan ik (en ik haat het je te zeggen, dat ben je niet. We zijn allemaal gelijk), geldt dit waarschijnlijk ook voor jou. Ga je gang en beantwoord de volgende vragen eens:

  1. Hoeveel tijd per dag besteedt jij aan tv-kijken ? (Als je niet veel tv kijkt – “ik kijk geen tv“, “Ik heb geen tv” – dan is er misschien een ander gek en nutteloos ding waar je veel tijd aan besteedt, zoals surfen op het internet, de sociale media afschuimen of bier pong spelen. (Je snapt wel wat ik bedoel.)
  2. Hoeveel tijd per dag besteedt jij aan het leren van nieuwe vaardigheden ? Aan het zorgen voor je gezondheid ? Aan de mensen om je heen die je écht belangrijk vindt ? Aan het samenzijn met iemand ? Iets doen dat spreekt tot je ziel en tot je dromen ?

Zo ? Worden jouw uren besteed aan tv kijken (of aan iets anders dom) of worden ze besteed aan wat belangrijk voor je is ?

Genoeg gezegd, denk ik. Niet ?

Ik ga er nog een schepje bovenop doen. Hier zijn nog een paar vragen :

  1. Hoeveel tijd besteed je elke dag aan je werk ?
  2. Krijg je voldoening van je werk ? Voel je je levend of energiek of opgewonden als je aan het werk bent ? Heb je het gevoel dat je écht iets belangrijks doet ?

Helaas zullen de meeste mensen “nee” antwoorden op deze laatste vragen. Dit betekent dat je, zelfs zonder TV-kijken, een gigantische hoeveelheid van je wakende leven spendeert aan het onbelangrijke. En met gigantisch, bedoel ik, ja als jij een woord vindt om gigantisch anders uit te drukken, laat je het mij maar weten ;-). In feite zullen de meeste mensen het grootste deel van hun leven doorbrengen met werken dan dat ze zullen doen voor een andere afzonderlijke activiteit. Behalve slapen dan. We slapen er wel wat op los in ons leven. Dit is dan ook een “Noodzaak”. En zelfs dat kunnen de meesten onder ons ook optimaliseren.

Heb je begrepen waar ik naartoe wil ? Begint er een belletje in je hoofd te rinkelen ? Of liever een groot bomalarm ?

Hier is het nog een keer : als jij bent zoals de meeste mensen (en ja, nog een keer : dat zijn we allemaal), zul je waarschijnlijk meer van je leven op het werk doorbrengen dan met je gezin, met je vrienden of met een andere enkele activiteit (behalve slapen). Ik weet niet hoe het voor jou zit, maar ik vind dat mijn leven te waardevol is om een ​​derde te besteden (34%, in mijn geval) aan het onbelangrijke (trouwens, er zijn vele manieren om een belangrijk werk dat je vervult te beginnen – en slechts enkele ervan houden in dat je je huidige baan opzegt. ik zal mijn best doen om er over te schrijven in de komende artikelen, dus houd me in de gaten. Maar geen stalkers alsjeblief 😉 ).

Als je de bovenstaande tests cum laude hebt doorstaan, dan zet ik me op mijn knieën voor je en kus ik je (hopelijk neutraal ruikende) voeten. Je kunt nu klikken op de “x” in de rechterhoek van je browser (of de linkerhoek voor de Mac-gebruikers).

Maar als je bent zoals de meeste mensen die jammerlijk faalden (en falen) in deze tests, dan wil je je aanmelden voor mijn GRATIS boekje “Je Leven Veranderen Doe Je Zo”. Je komt dan automatisch in mijn mailinglijst terecht. Op die manier zal je elke week alleen de beste levenstips, adviezen en toekomstige artikelen rechtstreeks in je e-mail inbox ontvangen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je iets mist (en geen nood, het is helemaal niet spammy. Ik hou daar zelf ook niet van.). Hier zijn enkele dingen die ik in de komende artikelen (waarschijnlijk) zal behandelen :

  • Hoe je kunt stoppen om je tijd te verkwisten aan dingen die belangrijk lijken, maar het écht niet zijn.
  • Hoe ik minder ben beginnen “sucken” in mijn leven en meer dingen ben gaan doen die er écht toe doen (en hoe jij dat ook kunt doen)
  • Waarom Jim Carey zo * & ^% @ crazy is (nee, grapje, ik heb hier geen flauw benul van)

Als je pas gelukkig wilt zijn als je een heel oud verrimpeld mannetje of vrouwtje bent, doe dan vooral niets en sluit dit artikel. Als je hier en nu gelukkiger wil zijn of worden, onderneem dan actie en vraag om je schop onder je kont. Meld je dan nu aan en ontvang je GRATIS boekje “Je Leven Veranderen Doe Je Zo”. Of beter nog, volg direct de “LevensCode” (Maar eerlijk gezegd kan je beter eerst het gratis boekje downloaden want dan krijg je erna een ferme korting op de “LevensCode”. Het is maar een hint 😉 ).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *