wimcleiren.com > Blog/Vlog > Blog > Stop Met Het Eten Van Die Zak Chips En Begin Met Het Veranderen Van De Wereld.

Stop Met Het Eten Van Die Zak Chips En Begin Met Het Veranderen Van De Wereld.

Een paar dagen geleden kreeg ik een reactie op een Facebook bericht dat ik geplaatst heb, waarin ik mijn Gratis gids “Je Leven Veranderen Doe Je Zo” in de schijnwerper zette. De reactie ging als volgt:

Wim, nadat ik thuis kom van mijn werk, plof ik me meestal in de zetel met een grote zak chips en begin ik gedachteloos naar onbenullige programma’s of film op televisie te kijken. En als ik dat niet doe bekritiseer ik andere mensen en de laatste roddels tijdens een paar glazen sterke drank samen met mijn vrienden ( zoiets als, “maar wat doet die stomme koe nu toch, oh mijn god, wat een kalf…”). OK, ik geef het zelf toe, ik geef geen prioriteit aan de belangrijke dingen in mijn leven. Maar waarom zou ik? Ik vind mijn leven goed zoals het is, dus waarom zou ik er iets aan veranderen ?

Wel, goeie vraag ! Waarom zou je je leven veranderen als je vind (of denkt) dat je leven goed is zoals het is ? Laat me dit even verduidelijken tijdens deze, laten we het een “noodkreet” noemen.

 

Je bent niet alleen.

Een ding staat vast, je bent zeker niet de enigste die er zo over denkt. Een heleboel mensen (in feite, de meeste mensen) hebben precies dezelfde gedachte. Niet over die stomme koe, maar over het fait dat ze vinden dat hun leven goed is zoals het op dit moment is.

Ik wil hier zeker niet de morbide kakker uithangen, maar stel jezelf eens de eenvoudige vraag :

Als je leven plotseling over was of als je weet dat je van de ene seconde op de andere dood zou vallen, zou je er dan nog steeds op dezelfde manier naar kijken of over denken ? Zou je nog steeds tevreden zijn met die die fucking zak chips en die roddels die je leven hebben overgenomen, of zou je tot een andere conclusie komen ?

Laat het me op een andere (meer drastische) manier in je hoofd boren : De kwetsbaarheid en het uiterste belang van dit leven dat je hebt gekregen gaat veel verder juist bekritiserende woorden, nutteloze televisieprogramma’s of die verdomde zak chips. Tijdens je leven heb je het vermogen om iets geweldigs te creëren, om je ware potentieel te bereiken.

Of ja …, je zou gewoon in je luie zetel kunnen zitten en Chips eten.

In mijn GRATIS boekje – je weet wel, dat boekje dat ik in mijn Facebook post vermeld heb – beschrijf ik in één van mijn levenstips hoe het leven bestaat uit opportuniteits- of keuzekosten. Iedereen maakt keuzes in zijn leven en die keuzes veranderen je geschiedenis voor altijd. Abraham Lincoln maakte de keuze. Oprah Winfrey deed dat ook. Je moeder en je vader ook. Oh, en die dakloze vent onder de brug of aan het station ook.

Je weet wel, die vent die je elke ochtend gewoon straal voorbij loopt omdat je vind dat hij beter iets nuttigs zou gaan doen met zijn leven in plaats van om geld te vragen aan wildvreemden.

Jij ook, moet deze keuzes maken. Dus wat wordt het, Een fucking zak chips en een luie zetel of iets geweldigs van je leven creëren en het veranderen waar het nodig is.

 

 

We zijn allemaal maar mensen.

Gandhi had zijn hele leven juridische documenten kunnen opstellen … of hij had India kunnen bevrijden. Wat heeft hij gekozen ?

Moeder Teresa had haar hele leven zelfmoord kunnen plegen … of ze had haar liefde kunnen verspreiden. Waar heeft ze voor gekozen ?

Steve Jobs had zijn hele leven aan bureau kunnen werken … of hij had Apple kunnen oprichten. Iedereen weet wat hij gekozen heeft…

Je zou je hele leven in je luie zetel kunnen zitten om naar films liggen loeren … of je zou ____________ kunnen hebben.

Ja, vul dit maar zelf in, want dat is iets dat ik niet voor jou kan kiezen. Maar hopelijk kies je niet voor die onnozele zak chips. Als je dat kiest, kom ik persoonlijk deze zak ergens steken waar je het niet leuk vindt. In de vuilnisbak of zo 🙂

We zijn allemaal gewoon maar normale mensen, tot op het moment dat we ons realiseren dat we iets ongelooflijk geweldig met ons leven kunnen doen (en soms is dat gewoonweg iets eenvoudig als iemands leven beter helpen maken, of je colablikje recyclen, of de beste en coolste ouders of partner of vriend te zijn).

Ik zeg hier niet dat je de volgende Oprah Winfrey of de nieuwe Niels Destadsbader moet worden (ook al willen we dat eigenlijk allemaal wel), maar je kunt ervoor kiezen om … ja, “jezelf” te zijn.

Dus wat ga je kiezen? Wie wil jij zijn in deze wereld ?

Zo terwijl jij nadenkt over deze vraag en je keuze maakt, ga ik nu lekker een zak chips open trekken en in mijn luie zetel ploffen, sé. 😉

Nee hoor, grapje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *