Wie ben ik ?

Wie ben ik en waarom zou je me ernstig nemen ?

Ik ben, kort samengevat, een ervaringsdeskundige, een blogger, een schrijver, en een online ondernemer. Ik schrijf over geweldig grote ideeën en deel levensadvies dat niet suckt.

Neem zeker niets serieus van wat ik allemaal zeg. Tenzij je dat echt wil, natuurlijk. Sommige mensen zeggen dat ik een idioot ben. Anderen zeggen dat ik hun leven gered heb. Het punt is natuurlijk om er zelf even over na te denken.

Als je van sommige dingen houdt die ik zeg, fantastisch. Als dat niet is, ja, dan is dat ook goed. Lees, ontdek en beslis voor jezelf wat je er van vindt.

 

Wie ben ik dus ?

Maar om je vraag echt te beantwoorden, mijn naam is Wim Cleiren. Ik ben 34 jaar jong. Afkomstig van een normale hard werkende familie in België ben ik opgegroeid in Merksem bij Antwerpen. Ik ging naar een KSO school in Antwerpen en Brussel waar ik naast alle algemene bullshit die je op school leert, muziek volgde. Ik zette mijn muzikale studies verder aan de Conservatoria van Brussel, Gent en Antwerpen. Na deze niet afgemaakt te hebben (ik zag het nut er niet van in), beschouw ik mezelf toch als een professionele muzikant en componist. Met veel concerten overal in wereld en composities die in Amerikaanse reality-shows werden (en nog steeds worden) gebruikt, zoals “America’s Next Top Model”, “Bar Rescue”, “Project Runway”, “Million Dollar Decorators”, enzovoort, heb ik toch een mooie en geweldige carrière achter de rug en werd (en word) ik ervoor betaald. Ik ontvang trouwens nog steeds geregeld auteursrechten als er herhalingen vans die reality-shows worden uitgezonden. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn, als je mijn naam “Googled”, vind je zeker wat terug.

Sinds 2008 ben ik met mijn vrouw naar Frankrijk verhuisd wegens een jobaanbieding bij Disneyland Parijs. Als je dit beroemde pretpark hebt bezocht tussen 2008 en 2015 en je hebt de parades en shows gekeken, dan garandeer ik je dat ik ergens op je foto’s of video’s sta te dansen of te poseren. Wat deed ik daar precies ? Laten we zeggen dat ik Doornroosje en Sneeuwwitje vergezelde.

Nu dat lijkt misschien allemaal wel rozengeur en maneschijn voor je, maar dat was het zeker niet.

 

De dag dat mijn leven radicaal veranderde.

Vanwege een gebrek aan inkomen om het leven te leiden dat ik wilde leiden en dat ik mijn partner wilde aanbieden, begon ik aan een avontuur vol hindernissen om mijn doelen te bereiken. Na verschillende pogingen om bedrijven op te starten, om de hiërarchische ladder te beklimmen, en mezelf op het punt te bevinden waar ik mijn job verlies, maakte ik een inventaris op van mijn leven om te begrijpen waarom ik elke keer opnieuw faalde in het creëren van mijn ideale leven.

Na jarenlang te zoeken, te worstelen, dingen uit te proberen en vele diepe individuele observaties van mijn bewustzijn zelf, begreep ik uiteindelijk dat ik me moest concentreren op het creëren van gezonde, goede, sterke en duurzame gewoontes.

Op die manier raakte ik gefascineerd door persoonlijke ontwikkeling. In de jaren die volgden, ging ik op zoek naar mezelf en naar wat ik écht wilde in mijn leven. Ik heb alles geleerd wat ik kon leren over persoonlijke ontwikkeling en alles wat daar in verband met gebracht kan worden.

Ik heb talloze boeken gelezen, seminaries bijgewoond, geïnvesteerd in online training, audio-opnames beluisterd, waaronder begeleide meditaties, hypnose-sessies, binaural beats, subliminale berichten, enzovoort. Elke dag volgde ik en paste ik 100% alle oefeningen en suggesties toe. Er zijn heel weinig dingen dat ik in deze jaren niet getest of geprobeerd heb. Ik heb veel nagedacht over wat ik écht wilde in mijn leven, ik heb veel geleerd van de ideeën van anderen, ik heb zoveel mogelijk geleerd over psychologie, communicatie, het bereiken van doelen, zelfacceptatie, gevoelens, spiritualiteit en nog veel meer.

Wat ik uiteindelijk ontdekte na vele jaren onderzoek naar wat werkte, wat niet werkte, en wat ik moest doen om uit mijn existentiële crisis te geraken, was dat ik een systeem moest creëren, een actieplan – ik heb het de naam LevensCode gegeven – waardoor ik mijn relatie met mijn leven kon veranderen. Mijn LevensCode heeft me toegestaan ​​om terug controle over mijn leven te krijgen en stap voor stap vooruit te gaan om mijn doelen en dromen te bereiken.

Maar …

 

Het keerpunt van mijn lijdensweg.

Ik viel snel terug in mijn oude gewoontes. Ik bevond me snel terug bij het startpunt. Ik kan je vertellen dat dat ongelooflijk frustrerend was. Ik voelde me gemanipuleerd, ik voelde me alsof ik terug in mijn hok was geduwd.

Dat was het moment dat ik zo één van die “Aha-momenten” beleefde. Dat was het moment dat ik de andere kant van de medaille ontdekte en waar ik uiteindelijk blijvende resultaten behaalde in alles wat ik ondernam.

Ik ontdekte dat zo goed als alle persoonlijke ontwikkelingstrainingen die ik heb gevolgd en op de letter toegepast heb, gebaseerd zijn op een vorm van verslaving. In plaats van je echte, en vaak verborgen, problemen op te lossen, leren veel van deze zogenaamde ‘experts’ je nieuwe vormen van ontkenning en motiveren ze je door je oefeningen te laten doen waarbij je je maar een korte tijd zal goed voelen, terwijl je je onderliggende en oorspronkelijke problemen eigenlijk negeert. Ze leren je manieren om je problemen tijdelijk aan de voordeur te zetten waardoor je een kortstondig gevoel hebt dat je je beter voelt.

Maar het probleem met deze technieken is dat ze een soort van afhankelijkheid genereren. Hoe meer je vertrouwt op dit soort technieken, hoe meer je er afhankelijk van wordt. Net als een verslaving. Deze vorm van ontkenning en vermijding brengt je snel terug naar je startpunt waar je opnieuw geconfronteerd word met je problemen en waar je vaststelt dat ze er nog steeds zijn, ondanks de tijd, de energie en het geïnvesteerde geld. En dan begint de cirkel helemaal opnieuw, tenzij je besluit je los te rukken van al dat gedoe.

 

Waarom schrijf ik over dit soort dingen ?

Ook vandaag nog, ga ik natuurlijk verder met mij persoonlijk te ontwikkelen – omdat, zoals je hopelijk weet, je nooit zult stoppen met groeien – en dat door mijn LevensCode uit te voeren.

Het meeste van wat ik schrijf en deel is in de eerste plaats voor mezelf geschreven. Ik deel deze ideeën niet omdat ik denk dat ik gelijk heb en andere mensen ongelijk hebben. Ik schrijf ze omdat ik denk dat IK het mis heb en op die manier ik mijn eigen foute beoordelingen kan rechtzetten. En juist door die dingen op mijn website en sociale netwerken te delen, lijkt het veel andere mensen in het proces te helpen.

Om het kort samen te vatten, we snapper er geen reet van, iedereen heeft het fout. Sommigen net iets minder dan anderen, maar het komt er op neer dat niemand weet hoe het leven eigenlijk in elkaar zit. Van tijd tot tijd werkt alles je wel eens tegen, en dat is OK, want geluk is leren hoe jij je tegenslagen en problemen in jou leven kunt waarderen. Dat is mijn visie alleszins.

Het leven gaat over het oplossen van je problemen. Leer daarom hoe je goede problemen kunt kiezen. Problemen vermijden maakt alles alleen maar erger.

Ik spreek veel populaire tips van zogenaamde ‘experts’ in de persoonlijke ontwikkelingsindustrie tegen, omdat ik denk dat deze mensen het concept “je goed in je vel voelen” verkopen. En dat concept verkoopt heel gemakkelijk omdat het veel gemakkelijker is om een ​​boek, een training of een seminarie te verkopen als je belooft dat mensen zich goed in hun vel gaan voelen. Maar er is een groot probleem met dit concept.

Het probleem is dat een goed gevoel over jezelf hebben niet hetzelfde is als goed zijn als jezelf. Sterker nog, het concept “je goed ik je vel voelen” zal je effectief helpen om je weer voor een korte tijd goed te voelen (zoals de “wet van aantrekking”, of “iedereen is uniek en uitzonderlijk” of “blijf altijd positief”), maar dit kan schadelijk voor je zijn op lange termijn omdat deze dingen ons veranderen in een samenleving die ons verdeelt in vakjes (of zeg maar kooien) die vooraf zijn gedefinieerd door de maatschappij, de media en school. Je hebt het zeker al gehoord : Jij bent goed in dit en slecht in dat, dus moet je dit of dat gaan doen. Je word van kleins af in het vakje gestoken. De hele wereld is gebaseerd op dat principe.

Door de dingen te schrijven die ik schrijf, wil ik jou (en mezelf uiteraard) uit deze vakjes (kooien) halen door persoonlijke ontwikkeling op een tegendraadse manier aan te pakken. De ervaringen en visies dat ik deel, komen recht vanuit mijn hart en mijn gevoelens over hoe ik de wereld zie en beleef.

Wilskracht de beste eigenschap die je kunt hebben in het leven. Je bouwt een sterke wilskracht op door de moeilijkheden en uitdagingen waarmee je te maken hebt te ervaren en te ondergaan. Op dezelfde manier waarop je je lichaam moet trainen om je spieren te ontwikkelen, moet je heel wat tegenslag ervaren om je emotionele en psychologische wilskracht te ontwikkelen, want, of je het nu leuk vindt of niet, het leven gaat over het oplossen van problemen. Elke dag weer opnieuw. Daarom is het belangrijk te leren en te kiezen om je te concentreren op zaken die écht belangrijk voor je zijn en om die onnodige en nutteloze problemen te vermijden. Dat is, volgens mij, precies de manier om persoonlijke ontwikkeling te benaderen.

In tegenstelling tot anderen, houd ik rekening met de negatieve dingen die ons blokkeren om vooruit te komen, en ik maak er een kracht van. Of het nu in je professioneel of persoonlijk leven is, uiteindelijk zijn alleen de resultaten van belang. Dus hier zal je geen mooie theorieën die goed klinken vinden, … Ik geef je de realiteit van wat er in het dagelijkse leven gebeurt, gebaseerd op emotionele en intellectuele psychologie.

 

Heb ik nu wat ik écht wil in mijn leven ?

Na al die jaren aan mezelf gewerkt te hebben, besloot ik om anderen te helpen die ook willen doen wat ik heb gedaan : mijn leven veranderen. Zo werd ik ervaringsdeskundige en een professionele coach. Wat begon als een hobby is een passie geworden – en die passie is nu ook mijn job.

Heb ik nu alles wat ik altijd al gewild heb ?

Eerlijk gezegd doe ik wat ik wil en waar ik van hou en heb ik veel vrijheid. Ik heb een fantastische relatie en ben gelukkig. Ik woon op een mooie plek in een mooi huis, ik ben in goede gezondheid en geniet van elke nieuwe dag. Ik accepteer mezelf, ik heb innerlijke rust en leef mijn leven volgens mijn eigen normen en waarden. Wat wil je nog meer ?

Zeker, zoals elke mens dat heeft, heb ik altijd nieuwe doelen en wil ik me altijd meer ontwikkelen, waardoor ik een gezonde man ben met het verlangen om te leven aan te gaan.

Ik zeg dit niet om op te scheppen, want misschien is mijn leven een heel ander leven dan het leven dat jij voor jezelf wil. Ik ben zeker niet “meer speciaal” of anders dan jij. Ik beschouw mezelf als een heel normaal en gewoon persoon. Maar wat je moet begrijpen is dat dit goed nieuws is, want dat betekent dat je geen speciale talenten nodig hebt om je leven te veranderen !

Wat je nodig hebt, zijn ideeën, visies, tegendraadse levenstips die écht werken. Begrijpen en ontdekken wie je écht bent, wat jou motiveert en wat je wil in het leven, naar deze ontdekkingen handelen door sterke en duurzame gewoontes te creëren, is de sleutel tot een zinvoller leven !

Het enige wat je kan doen is het proberen. Werkt het niet voor je, dan heb je weer een belangrijke levenservaring bij waardoor je je weer wat meer ontwikkeld hebt. De keuze is aan jou.